Co byste třeba chtěli vědět o našich táborech a celotáborové hře

Tábor – to jsou zážitky, zážitky, zážitky, kamarádství, dobrodružství a u nás ještě navíc koně a kousek romantiky v přírodě

Naše programy jsou ovlivněny tím, že velkou část dne tráví děti na koních a u koní a dalším doplňkovým programem - výtvarkou, keramikou, angličtinou apod. Na táborové hry zůstává obyčejně odpoledne a večer.

Každý náš turnus má celotáborovou hru. Příběh - motivaci a jednotlivé etapy chystáme už nyní, postupně zařazujeme aktivity přizpůsobené věku a složení dětí. Jsou to hodiny a hodiny práce, schůzek a výměny zkušeností i nápadů na internetu. Před vypuknutím turnusu musíme mít vše nejen promyšleno, ale také nachystáno – bodovací systém, plán, ze kterého každý tým hned vyčte, kam se posunul a jaký má náskok před dalšími týmy, Podle došlých přihlášek zvažujeme systém rozdělení do týmů., zohledňujeme potřeby i případné handicapy dětí.  

Celotáborová hra je zábava i soutěž. Nikdo v ní nesoutěží sám, naopak oddíl nebo družina vystupuje jako celek, takže se utužuje kamarádství a spolupráce.  

Celotáborová hra graduje a končí poslední večer, kdy jsou vyhlášeny výsledky a rozdány odměny.

Kromě celotáborovky zařazujeme drobné hry o ceny – seznamovací, motivační, zábavné, hry v přírodě, noční (ale jen pro ty, kteří chtějí a mají odvahu- a těch je čím dál méně).

V dopoledních hodinách pracují děti v kroužcích – keramika, angličtina, výtvarka, výrobky z kůže, batika, kovbojské dovednosti, sportovní činnosti, zpěv, dramatické etudy apod.,

Součástí programu každého turnusu našeho tábora je bivak na naší ekologické základně AKU-AKU. Bivak pro ty, kteří chtějí, ostatní se po programu u táboráku a opékání špekáčků, případně po noční hře, mohou s některým vedoucím vrátit do tábora a spát ve svém pelíšku.

Drobné „bivaky“ – zařazujeme průběžně. V loňském horkém létě spala venku vždy více než polovina tábora. Obvykle táborníci postupně usínali už během „letního kina“ (jako doma).

Na programu se mohou děti podílet. Naši stálí a zkušení vedoucí sice mají připraven program na každý den, a to v suché i mokré variantě, ale vždy se najde prostor na oblíbené hry dětí, které si přivezly z jiného tábora, nebo na obyčejnou vybišku.

Tak to pojďte zkusit s námi, přidejte se k nám.  Tábory v Hipocentru- tábory na koni, o koních a přátelství, a to už 25. rok

Koryčany 20.3.2015

Rubrika: